Kapcsolat

Műszereink

  1. Home
  2. /
  3. Műszereink

Általánosan elmondható a Zeiss műszereiről, gépparkunkról:

A Zeiss által kínált professzionális optikai eszközök könnyen beilleszthetők a látásvizsgálat és lencsecentrálás munkafolyamataiba, a lehető legnagyobb precizitással mérik fel az átfogó látáselemzéshez és az optimális szemüveglencse gyártáshoz szükséges összes tényezőt. Az igények elemzésétől a végső szemüvegig a Zeiss diagnosztikai berendezései és műszerei a piacon egyedülálló módon a teljes folyamatot átfogóvá és átláthatóvá teszik.
A Zeiss berendezések összekapcsolásával az egész vizsgálati és értékesítési metódus az érkezéstől a távozásig egyszerű, egységes, gyors és kényelmes élménnyé válik az ügyfelek számára.
A Zeiss műszerek központi serverhálózaton keresztül digitálisan kommunikálnak és a kifejezetten erre a célra fejlesztett multiplatform kliens segítségével a vizsgálat első szakaszától a régi szemüveg adatainak mérésétől, az objektív és szubjektív vizsgálatot követően a szemüvegkeret kiválasztásán és centrálásán keresztül a szemüveglencsék ajánlásáig és megrendeléséig minden elvégezhető a felületen. A szerver a gyártó központi szerveréhez csatlakozva (felhőn keresztül) biztosítja a hozzá csatlakoztatott készülékek folyamatos szoftver frissítését. Az érintésmentes vizsgálati folyamat egyre fontosabbá válik a mai egészségügyi helyzetben, erre alkalmas ez a távvezérlésű, összehangolt vizsgálati technológia, valamit az értékesítést segítő egyedülálló, szintén távvezérlésű illesztő, centrálórendszer.

iProfiler

A Zeiss iProfiler egy egyedi szemprofil készítésére alkalmas multifunkciós készülék
A autorefraktometria méri a távoli fénytörési hibát 0.01 Dioptria pontossággal 2 és 7 mm-es pupilla átmérő közötti intervallumban, lehetővé téve az iScription technológiás lencsegyártást. A keratometria méri a szem szaruhártyájának görbületi értékeit. Az aberrometria a szem alacsonyabb rendű (szférikus, cilinderes/tórikus) fénytörési hibáin túl méri a szem magasabb rendű fénytörési hibáit is. A Cornea topográfia a szaruhártya felületének egyenetlenségeit mutatja, amivel szaruhártya-torzulásokat okozó szembetegségek felismerésére is lehetőség van.
Az eszköz 1500 ponton hullámfront technológiával végzi a méréseket.
Az iProfiler segítségével rendelhető iSription technológia egyénre szabott megoldást biztosít. Garantálja a lehető legjobb korrekciót és látásélményt nappal és éjszaka is. Nagyobb részletgazdagságot, élesebb kontrasztot és élénkebb színeket biztosít.

Visuconsult500

A Zeiss Visuconsult 500 az egymással összekapcsolt Zeiss műszerekből álló rendszer agya. Eleljétől végigkíséri az ügyféllel való kommunikációt, a folyamatot complex, kényelmes élménnyé téve.
Mérési adatgyűjtő, kiértékelő, elemző applikáció, melynek segítségével továbbíthatók a lencse adatok a rendelési rendszerbe.
Mivel egy helyen tartalmaz minden konzultációs adatot, így a szoftver segítségével egyszerűen, érthetően bemutatható az ügyfél számára is a vizsgálat eredménye, a megrendelni kívánt lencse és szemüvegkeret.

Visufit1000

A Visufit1000 Digitális Platform biztosítja, hogy minden ügyfél precízen elkészített szemüveget kapjon a csúcspontosságú, személyre szabott centrálás alapján. A 3D centráláshoz használt 9 db kalibrált kamera egy gombnyomásra teljes 180°-os nézetet ad.
Egy végtelenbe vetített lézer pont biztosítja a megbízható eredmény érdekében a konvergencia kontrollt, így a szemek közeli távolságra sem konvergálnak. Az LC távolság jobb és bal oldalon egyedileg mérhető a lencse kimagasló pontosságához. Az Avatar Generation-nek köszönhetően az LC távolságot még a szemgolyót takaró vastag szárú kereteknél is le lehet mérni. A 180°-os nézettel a keretek összehasonlíthatók Ez segít az ügyfélnek,– akár különböző szögekből is – hogy melyik a legjobb választás még magas dioptria esetén is, amikor a vásárló nem látja jól magán a keretet. A lencse bemutatása a keretben megkönnyíti a keret, lencse és réteg kiválasztását és demonstrálását.

Visuphor500

Szubjektív vizsgálathoz szükséges digitális eszköz, amiben távirányítással változik a próbalencsék pozíciója. Az ügyfél elé helyezve két okulár a szemek távolsága szerinti pozícióba állítható. Rajtuk áttekintve az iPad-en megjelenő kezelőfelülettel a próbalencsék a szem elé helyezhetők. Binokuláris vizsgálatra alkalmas prizma lencsesort is tartalmaz. Érintésmentes vizsgálati módszer, mellőzi a közvetlen kontaktust. A páciens biztonságos távolságban távvezérléssel vizsgálható.
A VisuPhor 500 a VisuScreen 500-zal kompatibilis, minden információt közvetlenül továbbít a Visuconsult 500-hoz. Számos vizsgálat személyre szabható, a korrekciók egy gombnyomással összehasonlíthatóak, felhasználva a többi Zeiss eszközből érkező vizsgálati adatot.

VisuScreen500

Falra szerelhető LCD polarizált vízustábla. Az eszközben beépített számítógép és egy kívülről látható LCD polarizált kijelző látható, amin több, mint 130 vizsgálati jel és ábra jelenik meg Alkalmas Maddox teszt, közeli vízus vizsgálatra is. A kijelző képes olyan ábrák megjelenítésére, melyek mindkét szem számára egyszerre láthatóak és olyanokra is, melyek azonos időben csak a jobb vagy csak a bal szem számára láthatóak.
Előbbi esetben monokuláris szubjektív vizsgálatra, utóbbinál binokuláris szubjektív vizsgálatra van lehetőség. Binokuláris vizsgálathoz a szem elé un. analizátort, polárszűrős próbalencsét szükséges helyezni.

Visuplan500

NCTonométer: szemnyomásmérő, érintés nélkül, non contact – vagyis érintésmentes szemnyomás mérés, ahol a szemet nem érinti meg a műszer, teljesen fájdalommentes, nincs szükség érzéstelenítésre sem.
A szemen belüli normál nyomás biztosítja a szem szöveteinek anyagcseréjét, a nyomás csökkenése vagy emelkedése esetén veszélybe kerülhet a szem működése. A szem belnyomásának alakulásában a legfontosabb szerepe a szemgolyó elülső részének van. A szemnyomás mérése fontos a különböző típusú zöldhályog kialakulásának megelőzése vagy korai felismerése érdekében. A szemgolyó elülső részét a csarnokvíz tölti ki, mely táplálja a szemlencsét, a szaruhártyát és elszállítja az anyagcsere termékeit. A csarnokvíz nyomása a tulajdonképpeni szemnyomás, vagy szembelnyomás, amely normál értéke 15-21 Hgmm között ingadozhat. Ennek megnövekedett értéke lehet a túlzott termelés, az elfolyás akadályozottságának következménye – ekkor különböző típusú glaucoma alakulhat ki. A szem megemelkedett nyomása a szem vérellátási zavarához vezet, melynek következménye, hogy a szem látóidegrostjai fokozatos pusztulásnak indulnak. A látó receptorok egy ideig először csak veszítenek az érzékenységükből, majd idővel elhalnak. Ez az elhalási folyamat eleinte nem okoz panaszt, ezért rendkívül fontos a szemnyomás mérése, hogy esetleges glaukóma (zöldhályog) fennállásakor korai diagnózis felállítható legyen. Az időben felfedezett betegség esetén a szakorvos szemnyomás csökkentő terápiát írhat elő, ezzel lassítható a látóidegrostok pusztulása, vagy akár meg is állítható.
A Zeiss Visuplan 500 egy lágylevegős non-contact tonometer. Stabil fejtámasz, integrált intuitív LED fixációs fény, automata pozícionálás és mérés jellemzi. A vezérlés és a mérési erdmények megjelenítését egy 5,7”-os LCD TFT kijelző segíti. A mérés még kényelmesebb a páciens részére, és gyorsan diagnosztizálható a megnövekedett szemnyomás okozta glaucoma kockázata. Mérési tartomány 7 – 60 Hgmm -ig.

Visulens550

A Zeiss Visulens 550 digitális dioptriamérő beépített UV-spektrométerének köszönhetően magas színvonalon mérhető és elemezhető az UV-sugárzás.
• A könnyen, érthetően megjelenített UV-védelmi szintek és a felhasználói felület egyértelmű
jelzései rendkívüli vizsgálati élményt garantálnak.
• A Shack-Hartmann hullámfront technológia a precizitás, a minőség és a gyorsaság záloga.
A Visulens550 multifukciós dioptriamérő az érkezéstől segíti a vizsgálati folyamatot, mivel a páciens jelenlegi szemüvegének pontos bemérését teszi lehetővé, segítve ezzel az anamnézis felállítását. Rendelkezik egy különleges Shack-Hartmann hullámfront technológiával, (108 mérőpont) melynek köszönhetően gyors, kimagaslóan precíz és pontos mérést végez. Az egyfókuszú- és multikfokális lencsék mérése is könnyű és gyors.
A beépített UV-spectrometer az UV-szűrés magas szintű elemzését és a valós védelmi szint mérését teszi lehetővé. Az eredmények egyszerűen érthető színkódokkal jelennek meg, a mérési tartomány 365-480 nm-ig más készülékek egy vagy két hullámhosszával szemben.
Kontaktlencsék mérésére ezen a készüléken kívül csak Klinikai Kontaktlencse laborban van lehetőség. Így ez a funkció szintén nagyon fontos, mivel a pácienseknek nem kell a hosszas utazást (Szeged Szemészeti Klinika Kontaktlencse Laboratórium, vagy Budapest, Mária utcai Klinika) és várólistát választaniuk speciális kontaktlencse illesztés esetén sem.