Kapcsolat

Rólunk

  1. Home
  2. /
  3. Rólunk
A magyarországi lakosság közel 75%-a szorul látáskorrekcióra, s ez a szám a digitális eszközök terjedésével és az életvitelünk ezzel összefüggő változásaival egyenes arányban növekszik. A szemészeti ellátást végző rendelők túlterheltek, tehát az szemészeti ellátásban, a látásjavításban, valamint védőszemüvegek és látásjavító eszközök forgalmazása terén is szükség van az optikák részéről a szerepvállalásra. 
Nagyon fontos küldetés a prevenció, a megelőzés, a felvilágosítás és szakmai tanácsadás. Ehhez megfelelően képzett szakemberek és modern szemészeti vizsgálóberendezések szükségesek, melyekkel rendelkezünk.
Az alapfelszereltség mellett bővebb infrastruktúrát biztosítunk, hogy szolgáltatásaink az átlagosnál szélesebb körűek legyenek, így phoropter, polateszt, prizmasor, noncontact tonometer, aberrometer, cornea topograf, kerato és refraktometer, réslámpa, applanációs tonometer, kisgyermekek szemvizsgálatához szükséges eszközpark is a rendelkezésünkre áll a teljes körű szemészeti ellátáshoz.
Az országban is egyedülálló, egymással kommunikáló gépparkunk az anamnézis felvételtől a szemüveg elkészüléséig kíséri a pácienst. Optikánk céljául tűzte ki a minőségi látásvizsgálatot, a legkorszerűbb eszközökkel történő diagnosztizálást, a legrövidebb határidővel elkészülő, magas minőségű gyógyászati segédeszközök forgalmazását. Ehhez olyan bérleményt kerestünk, amelyben kialakítható volt megfelelő orvosi rendelő, több, mint 6m távolságú digitális olvasótábla az akkomodáció kizárásához, megfelelő méretű üzlethelyiség, könnyű megközelíthetőség, központi elhelyezkedés, parkolási lehetőség. Nyitvatartási időnk meghatározásával is arra törekedtünk, hogy minél többen elérhessék szolgáltatásainkat. Akadálymentes bejáratot is kialakítottunk, így a vizsgálók és az üzletek mozgásukban korlátozottak számára is könnyen megközelíthetőek. Hódmezővásárhelyen a város szívében, az Andrássy út 4-6- szám alatt, Szentesen szintén a városközpontban, az Ady Endre utca 5. szám alatt találhatók látásvizsgáló és optikai szalonjaink.
Optika tulajdonosként, és elhivatott szakemberként munkatársaimmal együtt szeretnénk minőségi ellátást és termékeket nyújtani a térség lakóinak részére, hiszen azért választottuk ezt a szakmát, hogy az éleslátás élményét mindenki számára biztosítsuk és az optika szakmában töltött 22 év alatt megszerzett bizalomra méltók lehessünk. Cégünk 2018-ban indult családi vállalkozás, lányom 25-éves látszerész, optometrista, kontaktológus, binokuláris vizsgálatot végző szakember. Üzletvezető, látszerész kolléganőnk 2016-ban végzett, és mellettem szerzett szakmai tapasztalatot. A szakma iránti alázat, és a vásárlók szeretete, odaadás jellemzi. Orvosuk szemész- és gyemekszemész szakorvos, 3 gyermekes édesapa. Értékesítőkből álló csapatunk fiatalos, vidám, lendületes, mindenben készséggel áll a lakosság szolgálatára, legyen az a megfelelő keret, lencse, napszemüveg, ápolószer kiválasztása, vagy akár szerviz, javítás, szaktanácsadás. A magas szakmai színvonalat dolgozóink folyamatos továbbképzésével biztosítjuk. Minőségi szemüvegkereteket és a legmagasabb minőségű Zeiss és Seiko szemüveglencséket forgalmazzuk, teljesen új, modern eszközparkunk segítségével a lehető legpontosabban és leggyorsabban készülnek el a felírt szemüvegek. Kontaktlencse és ápolószerek forgalmazásában is a minőségi termékkínálatra törekszünk.

Csapatunk

Domján Ilona

Domján Ilona vagyok, a Domján Látásközpontok megálmodója, tulajdonosa, ügyvezetője, progresszív lencse szakértő. 1990-ben könyvelő- vállalati tervező-statisztikusként, majd 2000-ben divattervezőként végeztem, 2001-ben csöppentem az optika szakmába, és a szerelem -akkor még nem hittem- , életre szóló lett. Olyannyira, hogy közel 20 évig, egészen pontosan 2018-ig üzletvezetőként dolgoztam egy magyar tulajdonú optikai láncnál, majd megnyitottam első saját üzletemet szülővárosomban, Szentesen. Kezdetektől a magas szintű szakértelmet és precizitást tűztem ki célul. Hogy ne csupán szemüveget kínáljunk, hanem az éleslátás komplex élményét, a megbízhatóságot és a kényelmet a szemüveg vagy kontaktlencse viselése során. Megoldásokat minden problémára, minden élethelyzetben.
Azt tapasztalom, hogy a vásárlók értékelik, hogy rendszeresen részt veszünk minden olyan szakmai képzésen, amivel tudásunkat gyarapítva még többet nyújthatunk. Ez a naprakészség a mai változó életformánk miatt elkerülhetetlen, hiszen az optikai piac folyamatosan követi a változásokat, de az újdonságokat a látszerészeknek kell közvetítenie a felhasználók felé. A 2020-as év nem várt nehézségei megerősítették vállalkozásomat, hiszen tudjuk, „Sub pondere crescit palma”. Ez az időszak nagy próba volt, és egy újfajta gondolkodásra késztetett. Egy dolog volt biztos, a változás. Aki négyezres fordulattal él, és annyira pozitív gondolkodású, mint én, annak csak egy út létezett: előre. Nem az akadályokat látni, nem veszíteni el a hitet, igazi vállalkozóként, felelősen gondolkodó munkaadóként befektetni sok mindent, energiát, tudást, nem feladni, hanem erős lélekkel továbbra is kiérdemelni a bizalmat, és élni vele, hogy megvalósuljon a cél: vásárló és értékesítő egy közös sikert tudhasson magáénak.
Munkatársaimmal összeforrott csapatot alkottunk, és lelkesedésünk, kitartásunk, elszántságunk eredményeként 2021-ben "2. gyermekünk is megszületett", méghozzá egy 170 m2 alapterületű, országosan is egyedülálló nagyságú és felszereltségű, exkluzív látásközpont Szentestől 25 km-re, a szomszédos Hódmezővásárhelyen. Méltán viseli a Zeiss Vision Expert minősítést. 2022-ben a szentesi üzlet is megújult, kibővült, új helyen, már Seiko Vision Specialistaként áll a lakosság rendelkezésére. Vásárlókörünk Firenzétől Innsbruckon át egészen Münchenig terjed, amire nagyon büszkék vagyunk.

Domján Georgina

Domján Georgina vagyok, látszerész, optometrista, kontaktológus. 2016-ban íratkoztam be látszerész – fotócikk kereskedő képzésre, ezzel egyidőben a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karára. 2017-től a Semmelweiss Egyetem Egészségtudományi Karán optometria szakirányon folytattam tanulmányaimat és 2021-ben diplomát szereztem. Már gimnázumban elhatároztam, hogy optometriát szeretnék tanulni. Mivel jómagam 6 éves korom óta szemüveget viselek, így mindig is érdekelt a szemészet. Édesanyám több mint két évtizede dolgozik a szakmában, így már kisgyermekként volt lehetőségem közelebb kerülni és belelátni az optika világába. Nagyon elhivatott vagyok a munkám során, szeretettel, odafigyeléssel és élvezettel vizsgálok, úgy érzem megtaláltam magam az optometriában. Azt vallom, empátia, logika és szakmai tudás együttese szükséges ehhez a szakmához, ami rengeteg tapasztalat, kitartás révén hivatássá formálódhat. Erre törekszem a munkám során, és igazi öröm, amikor egy új látásélményt adhatok a pácienseknek.
Szeretem a művészeteket, 13 évig tanultam komolyzenét, zongoráztam és orgonáltam. 2022-ben beíratkoztam az Állatorvosi Egyetem kisállatgyógyászati szakasszisztens szakára. Ha éppen nem dolgozom, akkor szabadidőmben a cicámmal vagyok, olvasok, kirándulok, moziba járok vagy pedig lovagolok.

Dr. Zeffer Tamás

Dr. Zeffer Tamás vagyok, Nagyváradon születtem, az orvosi egyetemet Marosvásárhelyen végeztem el. Szegedre házasságkötésem után költöztem, itt kezdtem el a rezidensképzést. A szemészetet időközben szerettem meg igazán, amikor jobban beleláttam ennek a szakterületnek a komplexitásába. 2020-ban sikeres szakvizsgát tettem. Munkám során elsősorban gyermekekkel foglalkozom. Úgy gondolom a korán felfedezett és kezelt eltérések egy életre meghatározóak lehetnek, ezért igyekszem mindent megtenni a kis páciensek egészséges fejlődéséért.

Paksi Dorina

Paksi Dorinának hívnak, kedves vásárlóim Doriként ismerhetnek.
Szentesi születésű vagyok, jelenleg is Szentesen élek kis családommal.
Szemüvegesként nagyon érdekelt ez a szakma. 2015-ben találkoztam először Domján Ilonával, általa volt lehetőségem az optika világába belecsöppenni, és elhelyezkedni látszerész tanulóként. 2016 tavaszán sikeres vizsgát tettem, mint látszerész és fotócikk kereskedő a budapesti Teljeskörű Optikai Oktatás Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. intézményében. 2018-ban Ilonához csatlakozva, már üzletvezetőként részt vettem a Domján Optika megnyitásában. Mindnyájunk számára emlékezetes, örömteli év volt.
A vezetői teendők ellátása mellett szeretek a műhelyben tevékenykedni, szemüvegeket összerakni, javítani.
Számomra a legfontosabb egy értékesítés során, hogy a legmegfelelőbb szemüveg készüljön el a vásárló részére. Örömmel tölt el, amikor a jobb látás élményét kapva a vevő megelégedve, boldogan távozik az új szemüvegében.
A munkám mellett a családom jelenti a kiteljesedést. Férjemmel 2009 óta alkotunk egy párt, majd 2018-ban házasságot kötöttünk. 2020 nyarán megszületett első gyermekünk Laura, aki életvidámságával, huncutságával édesíti meg a mindennapjainkat.
Szabadidőmben szeretek olvasni és a családommal kirándulni, kikapcsolódni.

Gracza Izabella

Gracza Izabella vagyok, 1995. július 13-án Kecskeméten születtem és a környéken nőttem fel. Szabadidőmben szívesen futok, úszok, illetve decoupage-olok. Tanulmányaim elején hamar kiderült, hogy a közgazdasági pályán szeretnék tanulni, így egyenes út vezetett a Szegedi Tudományegyetemre, ahol marketing szakirányon szereztem az egyik végzettségemet. Később a Pécsi Tudományegyetem hallgatója lettem, ahol humán erőforrás szakon szereztem meg a közgazdász diplomám. Egészen fiatal koromban megfogalmazódott bennem, hogy mennyire fontos is számomra az önismeret, a fejlődés, a tanulás, új ismeretek szerzése. A mai világban és gazdasági, politikai helyzetben elengedhetetlennek tartom, hogy több lábon is álljunk. Régóta szemüveges vagyok, így ezen okokból kifolyólag mindig is érdekelt az optika szakma. Gazdasági tanulmányaim ellenére felkeltette érdeklődésemet és ebben találtam meg önmagam, hiszen mi lehet annál csodálatosabb, hogy a hozzánk forduló páciensek részére készítünk jobbnál jobb szemüvegeket, melyek megkönnyítik életüket? Véleményem szerint a hivatás jelentősége abban rejlik, hogy a vásárlóink számára ne csak pusztán egy hétköznapi "eszközt" készítsünk, hanem egy olyan szemüveget kapjanak, amely az életmódjukhoz, stílusukhoz, habitusukhoz a lehető legjobban passzoljon.

Sipter Veronika

Sipter Veronika vagyok, 2009-ben végeztem intézményi kommunikátorként a Budapesti Kommunikációs Főiskola akkreditált szakán, a hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakközépiskolában. 2022. október 13-án, épp a látás világnapján kerültem a Domján Optikába, egy alkalmi hostess munka során. Spirituális beállítottságomhoz hűen határozottan állítom, hogy ez nem lehetett "VÉLETLEN". A családias légkör és a barátságos munkatársak azonnal a hatalmukba kerítettek. Azóta ügyfélközpontú gondolkodásmódommal, empatikus, precíz és szorgalmas hozzáállásommal igyekszem erősíteni a csapat munkáját. Feladataim közé tartoznak első sorban az adminisztrációs és telefonos ügyintézések. Előző munkaköri tapasztalataimat, és a kiskorom óta jellemző kreativitásomat kellőképp hasznosítani tudom az üzletben. Így végre nemcsak "NÉZEK", hanem "LÁTOK" is. Boldoggá tesz, hogy tapasztalt és segítőkész kollégák társaságában, egy igazán nemes célért, az emberek látásának javításáért dolgozhatok nap, mint nap. Számomra már régóta világossá vált a tény, hogy a szemünk a legfontosabb az 5 érzékszervünk közül. Általános iskolás koromban derült ki, hogy szemüvegre van szükségem, mert rövidlátó vagyok. Sok bosszúságot okozott régen a viselése. Akkor még nem lehetett kapni ilyen szép, ízléses szemüvegkereteket és koránt sem volt ennyire széles a választási lehetőség. Húszas éveim elején - hogy semmi akadály se ütközzön közém és az egyik legnagyobb szenvedélyem, a Tánc közé - elkezdtem kontaktlencsét viselni. Így megismerkedtem mindkét látásjavító megoldással. Hatalmas változást észleltem a minőség emelkedése és a kínálat bővülése terén az elmúlt évek során. Szívesen osztom meg tapasztalataimat vásárlóinkkal, illetve nagy odaadással és figyelemmel terelgetem őket a látással kapcsolatos útjukon. Célommá vált, hogy ezen a területen is - a tőlem megszokott módon - a maximumot nyújthassam a munkámban.

Szabó Boróka

Szabó Boróka vagyok, 2001 márciusában születtem Szegeden. Kisgyermek korom óta a sportok szerelmese vagyok, ezért nem volt kérdés, hogy tanulmányaim az Eötvös József Szakgimnázium sport szakán folytatom Hódmezővásárhelyen. Érettségi után lehetőségem nyílt a sporttal kapcsolatosan dolgozni ezzel megismerve rengeteg nagyszerű embert és csiszolni a tudásom. Mivel nem csak a sportok, hanem az állatok iránt is nagy az érdeklődésem 2022-ben elvégeztem az állatorvosi asszisztens képzést. Legelőször 2019 nyarán kerültem kapcsolatba a Domján Optika csapatával mikor édesanyám az egyik alkalommal hatalmas mosollyal tért haza az arcán. Érdekelt ennek a vidámságnak az oka, ezért a következőleg már én is vele tartottam. Hamar megtudtam, hogy a jókedv nem csak a jó társaságnak szólt amely fogadta, hanem a szakértelemmel párosult empatikus magatartásnak. Tetszett, ahogy részletesen beszéltek arról milyen is édesanyám szeme és bizonyos lencsék hogyan tudnának ezen javítani, így vásárláskor már a választott lencse ismeretében voltunk. Nagyon megörültem mikor a szárnyaim bontogatásakor lehetőséget láttak bennem és 2023 januárjában befogadtak maguk közé. Még ebben az évben elkezdtem ezzel kapcsolatos tanulmányaimat a Budapesti Gazdasági SZC Terézvárosi Technikum és Szakképző Iskola által indított látszerész képzést. Ugyan jómagam nem vagyok szemüveges mégsem áll tőlem távol a látás probléma. Nagymamám aki gyengénlátó sokat mesél a látásbeli nehézségekről és mindig igyekszik megértetni velem mi is történik, mi zajlik le benne. Szeretem ezt a szakmát, mert nem csak a mamám értem meg jobban, de azokat a vásárlókat is akik segítségért fordulnak irányunkba. Örülök, hogy a Domján Optika csapatával dolgozhatok és tanulhatok tőlük.

Szűcs Lilla

Szűcs Lilla Kiara vagyok, Szentesen születtem és jelenleg is itt élek a párommal. Szabadidőmben szívesen tevékenykedek a konyhában, illetve örömmel töltöm az időmet az edzőteremben. Általános iskolában nagyon szerettem a testnevelés órát azon belül is a futást, ezért is tűnt számomra a rendészeti szak a legideálisabbnak. Habár kedveltem a szakmai tantárgyaimat és a tanáraimat, mégsem ezen az úton folytattam tanulmányaimat. Párom rátalált a Domján Optika álláshirdetésére amire azonnal elküldtem a jelentkezésemet, majd Domján Ilona behívott egy elbeszélgetésre. Már akkor szimpatikusak voltak a leendő munkatársak, illetve az optika is. Meg is beszéltünk egy következő időpontot, amikor betekinthettem a “színfalak” mögé. Sikerült egy elég pörgős napot kifogni, ez nem tántorított el, sőt azóta minden nap új dolgokat tanulhatok meg szuper kollégáimtól, ami arra inspirált, hogy 2023 őszétől elkezdem az optikus képzést. Így valódi tagja lehetek a Domján Optikák a szakértő csapatának.