Kapcsolat

Kontaktlencse illesztés / gondozás

  1. Home
  2. /
  3. Szolgáltatásaink
  4. /
  5. Kontaktlencse illesztés / gondozás
Szemüvegviselőként tudjuk, hogy a szemüvegesek életét sok esetben megkönnyítheti az alkalmankénti vagy állandó kontaktlencse viselése, legyen szó akár sportról, nyaralásról, síelésről, moziról, vagy akár egy különleges alkalomról. Az illesztéshez azonban átfogó szemészeti vizsgálatra van szükség. Miért?
A megfelelő kontaktlencse kiválasztást mindig alapos vizsgálatok, mérések előzik meg. Diplomás optometrista kontaktológusunk segít megtalálni pácienseink számára a tökéletes megoldást, legyen az napi vagy havi viseletű kontaktlencse,szemüveg, esetleg mindhárom. A kontaktlencse a szemüveglencsétől eltérően, közvetlenül a szaruhártyán helyezkedik el, annak törőerejét kiegészítve, ezért a pontos illesztéshez a hagyományos látásvizsgálatnál komplexebb, sokrétűbb módszerre van szükség. A vizsgálat a helyes dioptriaérték és egyéb paraméterek (bázisgörbület, átmérő, alapanyag, víztartalom, stb. ) meghatározásával kezdődik, ez több műszerrel való mérést jelent, majd egy úgynevezett próbalencse kerül felhelyezésre. A betanítás magában foglalja a lencse ki-és behelyezésének pontos gyakorlati oktatását, a viseléssel, tárolással, általános használattal kapcsolatos szabályok és tanácsok elmondását, a megfelelő lencsetípus vagy lencsetípusok, valamint a tároló-ápolófolyadék kiválasztását, és gyakorlati útmutatót a műkönny választásának és használatának fontosságáról.
Ugyanitt már első alkalommal elérhető hűségprogramunk.
A kontaktlencse illesztést egy kontrollvizsgálat követi, ezután kerül sor a végleges dioptria és típus meghatározására.

Ne feledjük!

A kontaktlencse viselése megkönnyítheti, komfortosabbá teheti hétköznapjainkat, azonban a nem megfelelő, vagy kontrollálatlan használat maradandó és súlyos következményekkel járhat!

Gondozás

A kontaktlencsék viselése akkor biztonságos, ha félévente, évente kontrollvizsgálatot végzünk, amelynek során a szem felszínének egészségét, a könnyfilm és a szemhéjak állapotát, a szem oxigén ellátását is ellenőrizzük.