Kapcsolat

Szemüvegjavítás

  1. Home
  2. /
  3. Szolgáltatásaink
  4. /
  5. Szemüvegjavítás

Szemüvegjavítás

Szervízmunkára, karbantartásra a legtöbb termék esetén szükség van, így van ez a látásjavító eszközökkel is. A szemüvegeken számtalan olyan alkatrész található, ami kophat, sérülhet, deformálódhat, piszkolódhat. Ezek cseréjével, karbantartásával, tisztításával meghosszabbíthatjuk élettartamukat.
Bizony egy igazán jó szemüveg ma már nem olcsó mulatság. Sok családban előfordul, hogy több szemüvegviselő is akad. Nem mindig egyszerű és célszerű vagy gazdaságos a termék cseréje. Megbízható, több évtizedes múlttal rendelkező európai beszállító partnereink 1- 2- illetve 4 éves garanciával, alkatrész utánpótlással biztosítják a szemüvegek javításának , alkatrész cseréjének lehetőségét, mi pedig szakmai tudásunkat latba vetve igyekszünk helytállni a kisebb sérülések, deformálódások helyreállításában.
A szemüvegünk, mégoly masszív darabról legyen is szó, viselet közben deformálódhat, elállítódhatnak a kezdetben beállított paraméterek. A rendszeres adaptálás azt segíti, hogy kedvenc látásjavító eszközünk ne váljék kínzóeszközzé, hanem minél tovább segítse mindennapjainkat. A szolgáltatás díjmentes.

Szemüvegápolás

A karbantartás, javítás, tisztítás mellett szaktanácsadással is állunk a vásárlóink rendelkezésére, a viselettel, mindennapi ápolással, kapcsolatban. A szemüveg napi tisztántartása elengedhetetlen az állagmegóvás (oxidáció elkerülése) és a higiénia szempontjából is. Azonban nagyon fontos tudnunk, hogy nem mindegy, milyen tisztítót és hogyan használunk. Az alkoholos nedves kendők, mint erős kemikália, megbonthatják a mai műanyag lencsék felületkezeléseit, és így a drága, magas minőségű rétegek kopásához vezethetnek. Szaküzleteinkben kizárólag alkoholmentes, márkázott nedves törlőkendőket forgalmazunk. A híres szarvasbőr már a múlté, ahogyan az üveglencsék is. Utódja a mikroszálas törlőkendő, leginkább márkázott tisztítóspray-vel használható. A szemüvegek mosása, folyékony szappannal , mosogatószerrel és hasonló vegyszerekkel szintén megfontolandó. Érdemes elolvasni a tisztítószerek összetételét, nehogy azok kárt okozzanak a lencsében. A fém alkatrészek korrodálódását úgy kerülhetjük el, ha figyelünk arra, hogy a vizzel érintkező alkatrészek jól kiszáradhassanak. Kaphatók márkázott páramentesítők, ezek jótékony hatása télen, vagy sportolás közben, úszó-illetve búvárszemüvegek , jól záródó sportszemüvegek használatakor tapasztalható. Fontos tanács, szaunába soha ne menjünk szemüvegben, mert az ott lévő magas hő nem csupán párásodást okoz, hanem tönkreteszi a szemüveglencse felületét!