Kapcsolat

Látásvizsgálat / Szemüveg felírás

  1. Home
  2. /
  3. Szolgáltatásaink
  4. /
  5. Látásvizsgálat / Szemüveg felírás
Fontos, hogy Optikáinkban a szemvizsgálat nemcsak a látás ellenőrzését, hanem a szem egészségének vizsgálatát jelenti! Látásvizsgáló szakemberünk diplomás optometrista, kontaktológus, binokuláris látásvizsgáló, aki a szem egészségi állapotát is felméri, elvégzi a szűrővizsgálatokat (szürkehályog, zöldhályog) , és szükség esetén szakrendelésre is ír beutalót.
A látáskorrekción túl a szemmozgások, a színlátás, és a munkahelyi szemészeti alkalmasság vizsgálatát is elvégzi. Jogosítvány érvényesítéséhez vizsgálatot végez és szakvéleményt ír. Könnyszervi problémák esetén könnytermelés és könnyfilm vizsgálatokat végez, megírja a szükséges terápiát vagy további szakambulancia javaslatot.
Az úgynevezett rejtett kancsalság, azaz a kétszemes együttlátás vizsgálata különleges területe a látásvizsgálatnak .Ezt a fénytörési hibát prizma dioptriával korrigáljuk. Rendelőinkben megtalálhatók az ehhez szükséges speciális műszerek, berendezések,kollégánk binokuláris  (polatesztes) vizsgálatot végez gyermekek és felnőttek részére is.
Szakorvosi applanációs szemnyomásmérés mellett rendelkezésünkre áll érintésmentes NCT vizsgálat, mellyel a szemnyomás gyorsan érzéstelenítés nélkül, biztonsággal mérhető.
Kontaktológiai vizsgálatunkról bővebben itt!
Innovatív, egymással kommunikáló ZEISS vizsgáló rendszerünkkel pácienseink egy új látásélmény részesei lehetnek.
A látásvizsgálat biztonságos, érintésmentes, magában foglalja a teljes folyamatot az érkezéstől a távozásig, hogy valóban élmény legyen az éleslátás:
a szemfelszín és a szem belsejének vizsgálata szemtükörrel, réslámpával,
aberrrometria (a szem magasabb rendű fénytörési hibáinak vizsgálata)
cornea topografia (a szaruhártya felszínének feltérképezése)
keratometria ( a szaruhártya görbületének vizsgálata kontaktlencse illesztéshez)
refraktometria ( a szem fénytörésének pontos, objektív mérése)
könnyszervek vizsgálata (Schirmer,- Fluorescein teszt)
non contact tonometria (érintésmentes szemnyomásmérés)
látásvizsgálat phoropterrel és próbakerettel (szubjektív látásvizsgálat)