Kapcsolat

„Szemüvegben a világ” / „Szemüveges a barátom” rajzpályázat gyerekeknek

  1. Home
  2. /
  3. „Szemüvegben a világ” /...

A Domján Optikák a tavalyi évbenis nagy sikerrel zárták az általános iskolás gyermekek részére kiírt rajzpályázatát. Idén is kiírásra kerül a pályázat három korcsoportban, 1-2. osztályosok, 3-4. osztályosok és 5-7. osztályosok nevezhetnek.

Hódmezővásárhelyen, az Andrássy út 4-6. szám alatti Domján Optika és Látásközpontban 170 m2-en, Szentesen pedig megújult környezetben, új helyen az Ady Endre u. 5. szám alatti üzletünkben várjuk pácienseinket vizsgálatokkal, szemüvegkészítéssel. Látásjavító szakembereink, Domján Georgina binokuláris látásszakértő, optometrista, kontaktológus és Dr. Zeffer Tamás szemészorvos, aki már 10-hónapos kortól vizsgál csecsemőket is. Szemészeti rendelőnk országosan is egyedülálló műszerparkkal rendelkezik.

A pályázat apropója a fénytörési hibával rendelkező gyerekek számának növekedése, a digitális szemvédelem szükségessége és a lelki háttér megerősítése a szemüveg könnyebb elfogadásához. Szerencsére azt tapasztaljuk, hogy a kisgyermekek, csakúgy, mint nagyobb társaik egyre inkább szeretnek szemüveget viselni, de a szülőkben sokszor él a saját gyermekkorban szerzett negatív élmény, így azok a sztereotípiák, amik károsak lehetnek a gyerekek lelki fejlődésére. Optikáinkban erre a témára is nagy hangsúlyt fektetünk, segítünk megérteni a látás folyamatát, a látásjavító eszközök szerepét. 

A pályázat kiírásának időpontja: 2022.09.12.

leadásának határideje: 2022.10.10.

A leadás helye:

Domján Optika és Látásközpont Szentes, Ady Endre u. 5.
nyitva tartás: 9:00- 18:00-ig

Domján Optika és Látásközpont Hódmezővásárhely, Andrássy út 4-6. nyitva tartás: 8:30-17:30-ig.

A pályázat választható témái: ”Szemüvegben a világ”

                                                ”Szemüveges a barátom”

Formátum és technika: A4 méret, szabadon választott rajztechnika.

A rajzok hátoldalára kérjük feltüntetni: diák neve, iskola neve, osztálya, felkészítő pedagógus vagy szülő neve, szülő telefonos elérhetősége, szülő által kitöltött hozzájárulói adatvédelmi nyilatkozat, melyet mellékelünk.

A díjazás korcsoportonként történik, mindhárom korcsoportban az első három helyezettet díjazzuk. 

  • 1. díj: Családi belépő a Budakeszi Vadasparkba,
  • 2. díj: Családi belépő a Veresegyházi Medveotthonba,
  • 3. díj: Rajzeszköz csomag.

A díjak kiosztása a Látás Világnapján 2022.10.13-án csütörtökön, a Domján Optikákban ünnepélyes keretek között történik.

Sok sikert kíván a Domján Optikák csapata:

Domján Ilona tulajdonos, progresszív lencse szakértő, Paksi Dorina üzletvezető, látszerész, Domján Georgina látszerész, optometrista, kontaktológus, Dr. Zeffer Tamás szemész szakorvos, Gracza Izabella és Lénárt Dalma értékesítők.

Szentes, 2022.09.12.