Kapcsolat

Miért érdemes kontaktlencsét viselni?

  1. Home
  2. /
  3. Munkatársaink a konyhában
  4. /
  5. Miért érdemes kontaktlencsét viselni?
hello world!

Mai életünkben a kontaktlencsék modern választási lehetőséget nyújtanak azok számára, akik látáskorrekcióra szorulnak. Viseletük kényelmes, biztonságos, egészséges, kezelésük egyszerű, így a kontaktlencse szemüvegviselők millióinak változtatta meg gyökeresen az életét.
Aki tehát kontaktlencsét visel, a látáskorrekció modern formáját választja, aminek segítségével élvezheti az ez által nyújtott kényelmet, szabadságot, eleganciát.
Mielőtt azonban bárki úgy dönt, hogy kipróbálja ezt a lehetőséget, mindenképp szakember tanácsát kell kérnie. A Domján Optikák optometrista- kontaktológus szakembere elvégzi a szükséges vizsgálatokat és elmondja, milyen lehetőségek állnak a páciens előtt, valamint segít abból személyre szabottan a legmegfelelőbbet választani. Ezután van lehetőség egy kedvezményes kipróbálásra. Ha meg akarja óvni szemei egészségét, ez mindenképp elengedhetetlen. Természetesen a vizsgálat és a próbalencse felhelyezése is teljesen fájdalommentes. Ezt követi egy betanítás, amikor is az illesztő segítségével és útmutatásával a páciens teszi meg a szükséges lépéseket, vagyis megtanulja behelyezni és kivenni a kontaktlencsét. Eközben a tárolással, ápolással, tisztítással, napi higiéniai rutinnal, extrém helyzetekkel kapcsolatban kap részletes felvilágosítást. Ezután már mindenki valóban a saját bőrén tapasztalhatja meg a kontaktlencse által nyújtott szabadságot és kényelmet. Egy megközelítőleg 7-10 napos viselet utáni kontroll a lencse illeszkedését és a szem fittségét, oxigénellátását hivatott vizsgálni. A végleges lencse felírására csak ekkor kerülhet sor. Innentől kezdve van lehetőség a lencsék vásárlására, ami a Domján Optikák üzleteiben egy törzsvásárlói kedvezmény- program keretein belül zajlik. A törzsvásárlók minden 5. doboz kontaktlencsét és ápolófolyadékot 100% kedvezménnyel, azaz ajándékként kapják, vagy álladó 15%-os kedvezményre jogosultak hűségük jutalmaként.

És íme, néhány tévhit a leggyakoribbak közül:

1. A kontaktlencsék kényelmetlenek.

A mai piac nyújtotta magas minőségű, magas oxigénáteresztő képességű, rugalmas, lágy és vékony kontaktlencsék semmilyen kényelmetlenséggel vagy irritációval nem járnak. Ennek feltétele természetesen az említett körültekintő megelőző vizsgálat, a félévenkénti-évenkénti kontroll és a tárolási és viselési szabályok betartása. Az Domján Optikákban hétköznapokon optometrista látásvizsgálat és kontaktológiai vizsgálat is zajlik, ezekre üzletünkben és elérhetőségeinken van lehetőség időpontot egyeztetni. Online bejelentkezés itt oldalunkon lehetséges.

2. Félek belenyúlni a szemembe.

Saját szemünk megérintésétől természetesen idegenkedünk, ha először próbáljuk, és ez érthető. De ez az érzés könnyedén elmúlik, ha illesztője segít a tanulásban, hiszen emberek milliói teszik ezt rutinosan nap mint nap. Önnek miért ne menne?

3. A kontaktlencse befordulhat a szemem mögé és nem tudom kivenni.

Ez egyáltalán nem lehetséges, hisz a lencse csak a szem külső felszínén, esetleg a szemhéj alatt tud megtapadni, és egy természetes védőgát megakadályozza, hogy a lencse hátracsússzon.

4. Könnyen kiesik a szememből.

Ez szintén lehetetlen, az emberi szem anatómiájának köszönhetően. A mai lágy lencsék átmérőjét úgy számítják ki, hogy a helyesen megválasztott és illesztett lencse a legritkább esetben tud kiesni. Itt szerepet játszik a szem, ezáltal a lencse megfelelő hidratáltsága is, ezért is nagyon fontos, hogy folyamatos szakemberek általi kontroll kövesse a viselést.

5. Körülményes tisztítani.

Napjainkban többfunkciós folyadékok gondoskodnak a kontaktlencsék tisztításáról, tárolásáról, hidratálásáról és a fehérje oldásról. A szemének és lencséjének legmegfelelőbb folyadék és műkönny kiválasztásában a Domján Optikák munkatársai készséggel nyújtanak segítséget.

6. De nekem cylinderes a szemem, így nem viselhetek lencsét.
Az ún. asztigmia vagy magas dioptriák ma már nem akadály. A kontaktlencsegyártók fejlesztéseinek köszönhetően akár napi akár havi viseletű kontaktlencsék széles skálája áll rendelkezésünkre.

7. Nekem távolra és olvasni más a dioptriám, így nem viselhetek lencsét.
Bizony a multifokális szemüvegek után, már kaphatók multifokális, sőt multifokális – tórikus kontaktlencsék is, így elsősorban 40-65 év körüli pácienseknél, kimondottan sikeresen illeszthető ez a lencse is.
A presbiópia tehát szintén nem akadály.

8. Túl fiatal vagyok a kontaktlencséhez.
A legutóbbi statisztikáink szerint a fiatalok általában 11-14-éves korban kezdenek lencsét viselni. Ha betartják a higiénés és viselési szabályokat sem a versenysportban sem a tanulásban nem kell a szemüvegviselés okozta nehézségekkel megküzdeniük.

9. A kontaktlencse drága
A kontaktlencse fenntartása valójában jóval kevesebb, mint azt sokan gondolják. Illesztőink ebben is segítenek, hiszen a kínálatunkból könnyedén megtalálják azt a kategóriát, ami a páciensnek is minden szempontból megfelel, a fenntartási költségeken pedig törzsvásárló programunk igyekszik még inkább könnyíteni.

Reméljük, segítettünk olvasóinknak eloszlatni néhány tévhitet és kedvet csinálni egy konzultációhoz. Munkatársaink örömmel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Domján Optikák – Szeretettel, szakértelemmel.

Publikálva: 2022.08.03.

Legfrissebb bejegyzések

Rajzpályázat gyerekeknek - Galéria, eredmények

Tovább a galériába » Az októberi hónap a mi szakmánkban mindig nagyon mozgalmas. A Látás Hónapja alkalmából számos eseménnyel igyekszünk […]
Tovább

Miért érdemes kontaktlencsét viselni?

Mai életünkben a kontaktlencsék modern választási lehetőséget nyújtanak azok számára, akik látáskorrekcióra szorulnak. Viseletük kényelmes, biztonságos, egészséges, kezelésük egyszerű, így […]
Tovább

A szemszárazság, könnyezés okai és kezelése

A szemszárazság a szemmel kapcsolatos betegségek közül az egyik leggyakoribb. Domján Ilona, a Domján Optika tulajdonosa szerint a magyar lakosság […]
Tovább
crossmenu